1. De Botsing - 1

Datum: 4-4-2020, Categorieën: Tieners Auteur: SchrijverLars, Bron: Opwindend

Dit verhaal gaat over Jelle, Jelle is 16 jaar oud en zit op voetbal. Hij is keeper bij zijn plaatselijke voetbalclub.

Nu organiseerd de school van Jelle een sportdag. Hier zijn 2 toernooien, voetbal en korfbal. De leerlingen mogen kiezen aan welk toernooi ze gaan meedoen. Als verwacht kiezen bijna alle jongens voetbal en bijna alle meisjes korfbal.

De dag is aangebroken, Jelle wordt om 07:00 wakker van zijn wekker. Hij staat met veel moeite op en pakt zijn sport tenue, en trekt het aan. Hij ziet dat zijn keepershandschoenen er niet bij liggen, en vraagt zijn moeder of zij weet waar ze liggen. Zijn moeder weet het en loopt naar het washok en geeft de handschoenen aan Jelle. Ze had de handschoenen gewassen.

Jelle loopt naar beneden en pakt de benodigdheden voor zijn brood te smeren. Hij kijkt wat op social media en ziet vooral berichten over de sportdag. Hij legt zijn telefoon weg en eet zijn brood op. Dan poetst hij zijn tanden. Daarna pakt hij zijn tas met eten en drinken en fietst hij aan naar het verzamelpunt waar hij heeft afgesproken met een groepje om samen naar het sportveld te fietsen. Even later is iedereen er en fietsen ze samen naar het sportveld.

Eenmaal aangekomen parkeren ze de fietsen en ziet Jelle dat toch wel een aantal meiden voetbal hebben gekozen, ook zijn crush die ook op voetbal zit, Lara.

De teams zijn al bekend en hij zit in een volledig jongens team. De eerste wedstrijd begint, ook dat team bestaat volledig uit jongens. De wedstrijd ...
    ... gaat gelijk op met kansen aan beide kanten maar in de rust is het nog 0-0. In de 2de helft wordt er wat gewisseld. Dit heeft effect, er wordt gescoord, 1-0 voor Jelle zijn team, en dan 1-1 snel er achter aan. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoort de spits van Jelle zijn team nog de 2-1.

In de 2de wedstrijd moet hij tegen een team met wat meisjes erin. Geen van alle is zijn smaak. Deze wedstrijd gaat echter beter, 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0. Dan maakt de tegenstander nog de 4-1 en wat later is de wedstrijd afgelopen.

De 3de wedstrijd begint en hij ziet dat hij tegen Lara moet spelen. Deze wedstrijd is ook doelpunt rijk. 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, en zo ging het nog wel even door in de laatste 5 minuten is het 5-5. De tegenstander heeft een corner op Jelle zijn kant.

De bal wordt voorgegeven en komt Jelle zijn kant op. Jelle besluiten uit de komen en de bal weg te boksen. Dit lukt maar hierbij ziet hij niet dat hij boven Lara springt. Dan raakt Jelle zijn balans kwijt en valt hij boven op Lara die te laat was met wegrennen. Hij ziet dat ze veel pijn heeft en helpt haar omhoog en vraagt of het gaat. Ze zegt met veel moeite dat het gaat. En ze loopt weer terug naar haar eigen helft. De wedstrijd eindigd in 5-5.

Na de wedstrijd, en tijdens de wedstrijden die erna komen, denkt Jelle steeds aan de botsing met Lara, en vind dat hij haar moet vragen wat hij kan doen om het op te lossen

Het toernooi nadert zijn einde en Jelle zijn team is uitgeschakeld, de finale wordt gespeeld. ...